HTML

ayurveda

Az élet tudománya

Friss topikok

Címkék

Archívum

Sarló és kalapács élteti Indiát

2011.10.20. 11:33 dragan

Az Ayurvéda mellett Keralában a kommunisták is mély gyökeret eresztettek. Tele van az egész tartomány sarló kalapácsos zászlókkal, természetesen vörös alapon. Csodásan mutatnak a pálmafák alatt. India szocialista, demokratikus köztársaság, de Keralán kívül még Nyugat-Bengáliában is nagyon erős a kommunista képviselet.

Önkényuralmi jelképeket egész biztosan sehol sem látni a világon ekkora számban, de itt a pálmafák alatt inkább szórakoztató, mintsem félelmet keltő. Itthon persze azonnal más lenne a helyzet.

Ezen a napon is vétkeztem a kőbevésett turistaszabályok ellen, megkóstoltam az utcán a limonádét. Kegyetlen volt.

Nem azért, mert szó nélkül bontották fel a szódavizet tartalmazó pepsis vagy fantás üvegeket, egy pillanatra meg is elevenedett előttem a Gettómilliomos című film.

Azért volt kegyetlen, mert sót raktam bele, aminek az ideológiája, a szervezet sópótlása kézenfekvő, ettől rettentő az íze. De megittam, nehogy gyávasággal vádoljanak, és hogy mindent elhiszek a nem turistabarát könyveknek.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ayurvedainside.blog.hu/api/trackback/id/tr63302748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HVC 2011.10.20. 13:21:46

Indiában utcán, bizonytalan forrásból származó folyadékot meginni???
Egy európainak az ilyen nem kifejezetten ajánlott, mert nem bírjuk az ottani vizet.

Állítólag csakis orig. flakonból célszerű inni.

Szóval, ha másnap nem voltál beteg, akkor szerencséd volt.

Amúgy a kommunizmus látszólag tényleg erősen jelen van arra felé. Ezt egy barátom személyesen is megtapasztalhatta. Vörös csillaggal ellátott standokon kell itt-ott "továbbhaladási díjat" fizetni (a turistáknak).

énszerintem 2011.10.20. 13:36:29

Jo tudni, hogy Kerala is demokratikus allam, demokratikus uton valasztjak meg a kommunista partot. Itthon a kommunizmus osszefort a diktatura fogalmaval, kinn nem ez a helyzet. Erdekes tovabba, hogy Kerala a leggazdagabb indiai allamok egyike, legjobb a szocialis halozat es legmagasabb az irastudok aranya. Ez alatamasztja azokat a feltetelezeseket, miszerint a kulonbozo politikai iranyoknak mas es mas a hatasa hatekonysaga kulonbozo fejlettsegu tarsadalmakban es gazdasagokban.
Harmadreszt pedig, Keralaban sokkal boldogabbak az emberek, a meg igy is fenenagy szegenysegukben, a kommunizmus kozepen. Ez meg azokat hitelesiti, akik nem kulonbozo politikai iranyokban latjak boldogulasukat/nyomorukat, henem maguk alakitjak, illetve elfogadjak sorsukat. BTW Kerala fantasztikus, masfel honapot voltam kinn, imadtam!

énszerintem 2011.10.20. 13:48:09

Es persze az orszag tele van horogkeresztel is (jobbara mondjuk forditottal, de a naci horogkereszttel diszitett taskakat, polokat tobb boltban is lattam), es kaphato adolf h. itthon betiltott konyve, szoval a kommunizmus, es a kulonbozo egyeb diktatorikus jelkepek egeszen mas uzenetet es jelentoseget hordoznak, mint itthon. Ellenpelda: Che Gevara polo 1 szakallas boclseszen. Nyilvan mas idoben, mas helyen egesz mas reakciokat valtana ki, ugye. Vagy a voros csillag a heinekenen :D

Commandante Jayasuriya 2011.10.21. 18:54:38

@énszerintem:

Te gyengeelméjű pöcs!
Ha másfél hónapot voltál Indiában, akkor legalább annyi fáradtságot vehettél volna magadnak mielőtt leírod ezt az ordító baromságot, hogy utánanézz annak, mi is az a svasztika.

ubk 2011.10.21. 20:35:23

@énszerintem: Tudtommal nem Keralában, hanem Goában van a legkevesebb analfa-béta. Amúgy ja, a horogkereszt (szvasztika) arrafelé egészen mást jelent.

énszerintem 2011.10.24. 09:29:34

@Commandante Jayasuriya: Fel evet voltam, azt irtam, amit kint tapasztaltam, ergo nyilvan nem baromsag, szerintem valamit beleolvastal a soraimba, amit nem kellett volna, te dolgod, tekintettel a koztunk levo, velhetoen eleg komoly erzelmi es altalanos intelligenciahanyados kulonbsegre, a gyengeelmeju pocsot nagyvonaluan elengedem a fulem mellett.

Toussaint L'Overture 2011.10.27. 16:43:49

@énszerintem:

Mivel a saját hozzászólásodra nem emlékszel, sőt még a két kommentel feljebb lévőt sem vagy képes elolvasni, ezért idemásolom neked. Én, ellenben veled, figyelmesen elolvastam amit írtál, neked is figyelmedbe ajánlom értelmezésre, még akkor is, ha hülyeség. Felhívom becses figyelmed az utolsó mondatra!
Te írtad, nem én találtam ki.

"énszerintem 2011.10.20. 13:36:29
Jo tudni, hogy Kerala is demokratikus allam, demokratikus uton valasztjak meg a kommunista partot. Itthon a kommunizmus osszefort a diktatura fogalmaval, kinn nem ez a helyzet. Erdekes tovabba, hogy Kerala a leggazdagabb indiai allamok egyike, legjobb a szocialis halozat es legmagasabb az irastudok aranya. Ez alatamasztja azokat a feltetelezeseket, miszerint a kulonbozo politikai iranyoknak mas es mas a hatasa hatekonysaga kulonbozo fejlettsegu tarsadalmakban es gazdasagokban.
Harmadreszt pedig, Keralaban sokkal boldogabbak az emberek, a meg igy is fenenagy szegenysegukben, a kommunizmus kozepen. Ez meg azokat hitelesiti, akik nem kulonbozo politikai iranyokban latjak boldogulasukat/nyomorukat, henem maguk alakitjak, illetve elfogadjak sorsukat. BTW Kerala fantasztikus, masfel honapot voltam kinn, imadtam!"

"énszerintem 2011.10.20. 13:48:09
Es persze az orszag tele van horogkeresztel is (jobbara mondjuk forditottal, de a naci horogkereszttel diszitett taskakat, polokat tobb boltban is lattam), es kaphato adolf h. itthon betiltott konyve, szoval a kommunizmus, es a kulonbozo egyeb diktatorikus jelkepek egeszen mas uzenetet es jelentoseget hordoznak, mint itthon. Ellenpelda: Che Gevara polo 1 szakallas boclseszen. Nyilvan mas idoben, mas helyen egesz mas reakciokat valtana ki, ugye. Vagy a voros csillag a heinekenen :D"

Ezért a fentiek fényében, ami a rólad alkotott negatív véleményemet illeti, azt kénytelen vagyok fenntartani. Sőt, a "gyengeelméjű pöcs" titulust az egy fokozattal súlyosabb "idióta faszkalapra" módosítom.
Viszont ajánlok neked egy-két klassz írást Indiáról, talán megérted, bár ahogy látom az olvasással van némi kis problémád.

kigondoltam.blog.hu/2010/03/22/hello_szor_bejegyzesek_indiarol
kigondoltam.blog.hu/2010/06/06/lakshmi_az_anyagias_elefant

énszerintem 2011.10.27. 16:58:39

@Toussaint L'Overture:

Edesjoistenem :) A masfel honapot keralara irtam, erre mondtad, hogy masfel honapot voltam Indiaban, es akkor korrigaltam, hogy Indiaban fel evet voltam, hiszen te is tudod, hogy tobb allambol all... Kerala = masfel honap, plusz negy es fel Eszakon. Megvan? Akkor jo.

Egy harmas osszevont bocsanatkerest megerdemlek! kettot jelzokert (sima es sulyosbitott) illetve a felreertesed ramkenese miatt is! Varom!

Udv!
süti beállítások módosítása