HTML

ayurveda

Az élet tudománya

Friss topikok

Címkék

Archívum

Kontraszt: nem sárga vízben fürödnek

2011.10.21. 11:30 dragan

A lakóhajón töltött éjszaka után szörnyű volt a kontraszt, amikor a mesterségesen kialakított lagúnákhoz mentünk. Az apartman hátsó ajtaján ment ki az apuka gyerekével, bevitte a tisztított zöld vízbe és úszni tanította.

Ezt a luxust az indiai felső középosztály már képes megfizetni, itt már adnak szobákat napi 150 euróért előszezonban, mi pedig abban vagyunk, mert három hete ért véget az esős évszak, és persze Galla Zsuzsa nem akart minket büntetni, hogy állandóan csuromvizesek legyünk.

Vannak dolgok persze, amik nem változnak, itt ugyanúgy kézzel esznek a szoba falai közt, mint a nagyon szegények. Indiában ez még az elegáns éttermekben is szokás, ezért is van annyi kézmosó.

Valahogy itt a torkomat csípik a fűszerek, nem pedig a szám szélét, és ez jó. Valahogy itt a fűszerestől nem fáj a gyomrom, mint otthon, ez pláne jó. Mert a kaja kiváló. A palacsinta tésztára emlékeztető pizza kár, hogy nincs itthon. Szambaszósz van, össze is lehet vetni. Egy hazai indiai étterem hasonlít a kintire, a kínai viszont nem, ezzel is szembesültem.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ayurvedainside.blog.hu/api/trackback/id/tr313302759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

l0lcopter 2011.10.22. 00:09:59

vicces az a zöld luxusvíz :D
nálunk full áttetsző a medencében, pedig nem is vegyszerezem annyira
eléggé klóros drága ivóvízünk :)

Mr. Waszabi 2011.10.22. 08:35:53

Régen, még a szocreálban sok strandon volt ilyen zöld a víz. Talán valamilyen, akkor tájt népszerű fertőtlenítő anyag miatt? Divat?
Mindenesetre eltűntek a hazai strandmedencékből, mindenütt átlátszó a víz ma már.

Mr. Waszabi 2011.10.22. 08:37:21

De most látom csak, hogy nem a víz a zöld a képen, hanem a medence van zöldre festve. Még a gyerek lába is látszik a víz alatt.

rhubarbjelly 2011.10.22. 09:52:03

A kínai étterem annyiféle, ahány ország, a kínaiak mindenhol igazítják a helyi ízléshez (kár h nálunk ez abban nyilvánul meg, h kenyeret adnak az amúgy ehetetlen étel mellé). Az USA-ban sok kínai étteremben más szerepel az angol nyelvű mint a kínaiak számára készült étlapon, de ott lehet bökdösni mások asztalára, h olyat kérek :-))
süti beállítások módosítása