HTML

ayurveda

Az élet tudománya

Friss topikok

Címkék

Archívum

Csak szerényen: Isten saját országa

2011.10.14. 13:24 dragan

Nem valószínű, hogy sok olyan magyar van, aki ha Indiáról hall, Kerala jut az eszébe. Sokkal inkább Delhi, Mumbai, Kalkutta, Goa, és ugyan földrajzból érettségiztem – Bihar tartomány a neve miatt rémlett is -, lövésem sem volt arról, hogy Kerala egyáltalán India része. Pedig az.

Az Isten saját országaként említi meg szerényen valamennyi útikönyv. Van még pár ilyen régió, amelyiket jókedvében teremtette az Isten, amelyik semmi máshoz, csak a Paradicsomhoz, satöbbi. Jól tudjuk: van Észak vagy Kelet Velencéje is, no meg Ázsiáé.

Kerala mindemellett az Ayurvéda központja is, erről sem volt sok fogalmam, igaz annyira nem okoltam ezért magamat, mert mikor védőoltást (hastífusz, hepatitisz) kértem, az orvos is nézett tanácstalanul, miről beszélek, jóllehet – mint később kiderült számomra - az ayurvédikus orvoslás a gyógyítás egyik ága, több mint ötezer éves. Gyorsan írjuk is ide: az Élet tudományát jelenti, ezt is valamennyi valamire való útikönyv közli velünk.

Az Ayurvéda hazai nagykövete, Galla Zsuzsa gondolta úgy, szervez ide egy túrát, nézzük meg, milyen ez a régió, hogy nem véletlenül nevezik annak ezt a tartományt, aminek, hogy van itt elefánt és tigris, elképesztő tengerpart, de vannak nagy hegyek is, tövükben őserdei növényzettel. Megvan itt tehát minden ahhoz, hogy jól érezhessük magunkat.

Pláne, ha még kapunk egy szuper ayurvédikus masszázst, igazit, nem csak annak mondottat. Az Ayurveda nevével kábé annyian visszaéltek eddig, mint a Lacoste-jellel, ennek megfelelően kicsit le is járatták, pedig az arrafelé tényleg tudomány, orvosai kilenc éven át tanulnak.

Elindultunk.

Az ottani rizscséplésről egy kép ízelítőnek, a kocsikat várják:

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ayurvedainside.blog.hu/api/trackback/id/tr733302737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Archenemy 2011.10.14. 19:48:28

Na most elmondom, hogyan lesz ez a poszt olvasott.
Tegyél bele egy kis cigányozást (pl. finom párhuzam az indiaiakkal), aktuálpolitikát (vidd tovább a párhuzamot Orbánig), egy vallási szálat is tegyél bele, valamint fűszerezd meg erőszakkal és vérrel. A szélsőségekről feltétlen ejts néhány szót, és ne feledkezz meg valami zsidósat is mondani.

Ízlés szerint ízesítsd a következő témák valamelyikével: biciklis vs autós, nő vs férfi, hetero vs homo, vallásos vs ateista. Ezen kívül tegyél bele néhány hibás történelmi utalás (Cézár, aki felgyújtotta Rómát, Galilei, akit megégetett az inkvizíció, stb). Az egészet dobd fel néhány humoros, mai szlenggel és bazdmeggel, és kész is a sikeres bejegyzés!

Remélem most már tudod, hogy kell blogot írni, és nem mindenféle élmény meg utazás megosztására használod majd ezt a szuper 21. századi kommunikációs formát!

A nép fia 2011.10.14. 22:04:41

Sajnos az írás eléggé szegényesen szórja az információkat. Ennél azért többre lettem volna kíváncsi, több képre, több konkrétumra.
süti beállítások módosítása